ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Στην πρώτη γραμμή της... προσφοράς μπαίνουν και φέτος εκατοντάδες εθελοντές καθηγητές στη Θεσσαλονίκη, επενδύοντας στη μόρφωση των παιδιών και στηρίζοντας πολλές οικογένειες που πλήττονται από την κρίση και την ανεργία. Δήμοι, σύλλογοι και άλλοι φορείς σπεύδουν να οργανώσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο ή τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στα παιδιά.

Ο θεσμός της Δημοτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας «αγκαλιάστηκε» πέρυσι από 350 μαθητές γυμνασίων και λυκείων του δήμου Θεσσαλονίκης, στους οποίους προσφέρθηκε δωρεάν εκπαιδευτική ενίσχυση, σε μία δύσκολη εποχή για πολλά νοικοκυριά. Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τη φετινή χρονιά και στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να καθίσουν στα θρανία οι ενδιαφερόμενοι μαθητές.

Τα Δημοτικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα λειτουργήσουν στο 15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Κ. Ντηλ 24), στο 18ο Λύκειο (Παπάφη 130) και στο 14ο Λύκειο (Θ. Σοφούλη και Γ. Παπανδρέου), με τη συμμετοχή τουλάχιστον 70 εθελοντών καθηγητών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310/840.295 και 2310/841.962.

Δήμος Παύλου Μελά

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται και ο δήμος Παύλου Μελά, ο οποίος σκοπεύει να «στήσει» το Κοινωνικό Φροντιστήριο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Πέρυσι, πρώτη χρονιά λειτουργίας των τμημάτων, περίπου 120 μαθητές υποστηρίχτηκαν δωρεάν σε διάφορα μαθήματα από καθηγητές.

Φέτος, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 30 εκπαιδευτικούς για να προσφέρουν εθελοντικό έργο. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, στο 10ο Δημοτικό Πολίχνης, στο 2ο Δημοτικό Ν. Ευκαρπίας και στο 6ο Δημοτικό Σταυρούπολης.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Περισσότεροι από 350 μαθητές γυμνασίου και λυκείου πέρασαν πέρυσι από τα θρανία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Οι μαθητές γυμνασίου θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου (Πυθαγόρα και Μαβίλη) και του λυκείου στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου (Πηνειού 3).

Δήμος Νεάπολης - Συκεών

Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα λειτουργήσουν φέτος στο δήμο Νεάπολης - Συκεών αποκλειστικά για μαθητές λυκείων των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου). Πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος, περίπου 100 μαθητές γυμνασίων και λυκείων συμμετείχαν στα τμήματα, στα οποία δίδαξαν 25 εθελοντές εκπαιδευτικοί.

Σκοπός είναι να υποστηριχτούν τα παιδιά στη μαθησιακή διαδικασία και οι οικογένειές τους, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε έξοδα διδάκτρων ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθώς και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός, σύμφωνα με τους υπευθύνους του δήμου.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 11 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, τηλ. 2310/ 671 100).

Κέντρο εκπαιδευτικής προσφοράς το 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Πέρυσι οι τάξεις του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς ήταν ανοιχτές και το απόγευμα για την εκπαιδευτική στήριξη όσων παιδιών το επιθυμούσαν. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηφισιάς είχε συγκροτήσει ένα σώμα εθελοντών εκπαιδευτικών, στελεχώνοντας τμήματα της Γ’ λυκείου.

«Και φέτος προσανατολιζόμαστε να στήσουμε κάτι αντίστοιχο στο σχολείο», επισήμανε ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, Αθανάσιος Μανιάτης, και πρόσθεσε: «Οι στόχοι είναι δύο. Ο μικρός είναι το απολυτήριο και ο μεγάλος η εισαγωγή στα ΑΕΙ»

Πηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Κυριακής" (Ρεπορτάζ Λίνα Κοϊνά)