ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και παλμό το Συλλαλητήριο που διοργάνωσε από κοινού η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 7-9-2013 στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διαδήλωσαν κατά των απολύσεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και όλων των αποτελεσμάτων της μνημονιακής πολιτικής.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, τα ΜΜΕ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν κάλυψαν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, αλλά στάθηκαν στα μικροεπεισόδια που έλαβαν χώρα αργά το βράδυ του Σαββάτου, από άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με τους εργαζομένους.

Η συμμετοχή του ΣΕΠΕΚΕΜ στο Συλλαλητήριο υπήρξε ιδιαίτερα έντονη, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλών μελών του. Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας διατράνωσαν την αντίθεσή τους για τα μέτρα που τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει προς το χειρότερο τη ζωή τους.

Το πρωί του Σαββάτου, πριν το Συλλαλητήριο συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας, στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, με την συμμετοχή μελών του Γενικού Συμβουλίου και των ΔΣ πρωτοβαθμίων Συλλόγων. Συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις (διαθεσιμότητες, απολύσεις, κ.ά.) στο Δημόσιο, οι μελλοντικές κινητοποιήσεις και δράσεις της ΟΣΥΑΠΕ και οικονομικά θέματα που αφορούν την ΟΣΥΑΠΕ και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους.