ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Κατόπιν επείγουσας έκκλησης από το ΑΧΕΠΑ καθώς οι συλλεγόμενες μονάδες αίματος έχουν μειωθεί σημαντικά, παρακαλούνται όσοι έχουν συμπληρώσει δίμηνο από προηγούμενη αιμοδοσία και δεν κατοικούν ή εργάζονται ή διανυκτέρευσαν σε περιοχή που έχει κηρυχθεί πληγείσα από τον ιό του Δυτικού Νείλου να προσέλθουν στο Κέντρο Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ προκειμένου να δώσουν αίμα.

Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη φαίνεται να είναι πρώτη σε δήμους που, λόγω κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οφείλουν να αποκλειστούν από αιμοδοσία (Πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα Δ. Θεσσαλονικέων και Δήμοι Μενεμένης, Αμπελοκήπων, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, έως αυτή την στιγμή).

Αιμοδότες που κατοικούν ή εργάζονται ή διανυκτέρευσαν σε περιοχή που έχει κηρυχθεί πληγείσα ή επηρεαζόμενη από τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά την 5 Ιουλίου έχουν δεσμευτεί έως ότου ελεγχθούν. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να είναι τραγικά μειωμένα τα αποθέματα σε αίμα, ενώ αρχίζει και η περίοδος με τον παραδοσιακά μικρότερο αριθμό αιμοληψιών. Ήδη αναφαίνεται ο κίνδυνος να μην μπορούν να καλυφτούν οι επείγουσες ανάγκες σε αίμα, εάν δεν αναβάλλονται μη επείγοντα χειρουργεία.

Όσοι αιμοδότες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Αίματος του ΑΧΕΠΑ και να δώσουν αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος υπαλλήλων του ΣΕΝΑΘ (λειτουργεί ακόμη με την ονομασία του πρώην Συλλόγου).

Όσοι συνάδελφοι αιμοδότες κατοικούν στις ως άνω πληγείσες περιοχές και επιθυμούν να δώσουν αίμα κι επειδή μπορεί κατ΄εξαίρεση να υπάρξει αλλαγή στο μοτίβο των περιοχών που αποκλείονται, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ προκειμένου να ενημερωθούν για το αν μπορούν να αιμοδοτήσουν, στα παρακάτω τηλέφωνα :

  • 2310 993-390
  • 2310 993-402
  • 2310 993-405

από το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΕΜ