Το. Τ. Θεσσαλονίκης: Συνάντηση με τον Δ/ντη Κίνησης του ΟΑΣΘ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΣΕΠΕΚΕΜ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βαζούρα Δημήτρη, τον Γενικό Γραμματέα Καφαντάρη Παναγιώτη και τον Ταμία Παπαϊωάννου Γιάννη συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον κ Σπανό, Προϊστάμενο της Δ/νσης Κίνησης του ΟΑΣΘ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του από 31/5/2017 (σχετ.) εγγράφου του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης προς τον ΟΑΣΘ με θέμα «Εξυπηρέτηση πολιτών και υπαλλήλων κατά τη μετακίνησή τους από και προς το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο κ. Σπανός ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι προώθησε το αίτημα του Συλλόγου στο Σ.Α.Σ.Θ., που είναι αρμόδιο για τις όποιες τροποποιήσεις στη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, και δήλωσε ότι ο ΟΑΣΘ είναι θετικός ως προς τις ενδεικτικές αλλαγές δρομολογίων, που προτείνει ο Σύλλογος, ήτοι:

  1. Αύξηση της συχνότητας των λεωφορείων της γραμμής Νο 31 κατά τις ώρες αιχμής (ήτοι 06:00πμ έως 08:30πμ με κατεύθυνση τα ΚΤΕΛ και 14:00 έως 16:30 με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης)
  2. Διαχωρισμός της γραμμής Νο 12 σε Νο 12Α και Νο 12Β. Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 12Α θα ακολουθούν την υφιστάμενη διαδρομή, ενώ τα λεωφορεία της γραμμής Νο 12Β μετά την οδό Πολυτεχνείου αντί να πηγαίνουν προς την οδό Γιαννιτσών θα κατευθύνονται προς την οδό 26ης Οκτωβρίου και θα τερματίζουν στα ΚΤΕΛ, περνώντας και από το νέο κτίριο της ΠΚΜ. Ομοίως, κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία της γραμμής Νο 12Β, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, θα διέρχονται από την οδό 26ης Οκτωβρίου και μετά τα Δικαστήρια θα ακολουθούν την υφιστάμενη διαδρομή.
  3. Πύκνωση δρομολογίων ανταπόκρισης από τον Σιδηρ. Σταθμό Θεσσαλονίκης προς το νέο κτίριο της ΠΚΜ για καλύτερη εξυπηρέτηση των δυτικών περιοχών της πόλης.
  4. Τροποποίηση σε στάσεις των λεωφορείων ώστε να βελτιωθεί η μετεπιβίβαση προς το νέο κτίριο
  5. Τοποθέτηση πίνακα τηλεματικής σε στάσεις λεωφορείων π.χ. απέναντι από το νέο κτίριο, ώστε να γίνεται γνωστός ο χρόνος άφιξης των λεωφορείων

Για την υλοποίηση των ανωτέρω απαιτείται η έγκριση από το Σ.Α.Σ.Θ. (το οποίο από την αρχή του έτους δεν λειτουργεί, καθώς έχει λήξει η θητεία του Δ.Σ. και μέχρι σήμερα εκκρεμεί ακόμη ο διορισμός Προέδρου από το Υπουργείο Συγκοινωνιών) για να επικυρωθούν και τυπικά οι αλλαγές που πρότεινε ο Σύλλογος.

Το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΣΕΠΕΚΕΜ παρακολουθεί στενά το ζήτημα και θα επανέλθει εάν χρειαστεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ       Π. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ