ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ;

 Συνάδελφοι,

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ προκήρυξαν γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 με αφορμή το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο που αναφέρεται και στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εμάς δεν συμφωνούμε σε πολλές περιπτώσεις με την τακτική της ΑΔΕΔΥ (όπως πχ οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της για τους συναδέλφους μας κτηνιάτρους), οπότε επίσης πολλοί από εμάς αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις που προκηρύσσει.

Επίσης, πολλοί από εμάς διαφωνούμε με τις μονοήμερες ή διήμερες απεργίες διότι τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Ενώ μία απεργία διαρκείας ή άλλες μορφές αγώνα θα ήταν ενδεχομένως πιο αποτελεσματικές.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει, πλέον είμαστε όλοι εν δυνάμει σε διαθεσιμότητα ή ακόμα χειρότερα υπό απόλυση και κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει το εργασιακό μας μέλλον.

Συνάδελφοι,

Πότε πιστεύετε ότι είναι καιρός να αντιδράσουμε, όταν η απόλυση θα μας χτυπήσει την πόρτα; Άλλωστε ήδη δεν μας την έχει χτυπήσει;

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π.Κ.Μ και τα Τοπικά του Παραρτήματα συμμετέχουν στις απεργιακές κινήσεις και θα πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε δυναμικά όχι γιατί κάποιος τρίτος μπορεί να μας το ζητάει αλλά γιατί ο καθένας από εμάς πρέπει να αντιδράσει δυναμικά σε όλους εκείνους που σχεδιάζουν με βάση μόνο τους αριθμούς το μέλλον μας.

Συνάδελφοι,

Ήρθε πια ο καιρός να αντιδράσουμε, δυναμικά όχι μόνο απεργώντας την Τρίτη 16 Ιουλίου αλλά και συμμετέχοντας στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν.

 

Για το Τοπικό Παράρτημα της Π.Ε.Χαλκιδικής

Ο Πρόεδρος: Τερτιβανίδης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος: Γεωργούδης Βασίλειος

Η Γραμματέας: Συρδάρη Μαγδαληνή