ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Μια αξέχαστη εκδρομή!

Μία ακόμα εξαιρετική εκδρομή διοργάνωσε ο ΣΕΠΕΚΕΜ (Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης), αυτή τη φορά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 26 έως 30 Οκτωβρίου 2016 και συμμετείχαν 60 τυχεροί συνάδελφοι.

Οι εκδρομείς είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, επισκέφτηκαν τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου.

Απόλαυσαν μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη και θαύμασαν φωτισμένα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης και βεβαίως το μοναδικό κάστρο της.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βελιγράδι, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε δύο ημερήσιες εκδρομές στο Νόβισαντ, όπου επισκέφτηκαν  το μοναστήρι Κρουσεντολ (16ος αιών.), τη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Καρλόβτσι (Sremski Karlovci), αλλά και στις «Σιδηρές Πύλες» του Δούναβη, στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Από το Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης του ΣΕΠΕΚΕΜ υπεύθυνος της εκδρομής ήταν ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Σταύρος Σαπουντζάκης, ο οποίος διευθέτησε οποιοδήποτε θέμα ανέκυψε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκδρομή, που αποτελεί παρακαταθήκη για μια ανάλογη μελλοντική εκδρομή στο εξωτερικό.

Για το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΣΕΠΕΚΕΜ

       Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

   Δ. Βαζούρας            Π. Καφαντάρης