ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

Μια από τις πιο επιτυχημένες εκδρομές οργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/9/2016 με προορισμό το Σπήλαιο του Αγγίτη (Μαρά), τους Φιλίππους Καβάλας και τα Κύργια Δράμας.

Η αναχώρηση έγινε στις 7:30 το πρωί από την έδρα της Περιφέρειας και μετά από ένα δίωρο ταξίδι οι συνάδελφοι εκδρομείς έφτασαν στο Σπήλαιο του Αγγίτη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοκκινογείων Δράμας.

Εκεί είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο μεγαλύτερο παραποτάμιο Σπήλαιο της Ελλάδας και σ΄ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, αλλά και να απολαύσουν τον πρωινό τους καφέ.

Ακολούθως, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου για ένα δίωρο περίπου ξεναγήθηκαν, από έμπειρο ξεναγό, στο αρχαίο θέατρο, στο Μουσείο και σε όλο τον χώρο, συμμετέχοντας έτσι στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το μεσημέρι ακολούθησε γεύμα σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στις Πηγές Κεφαλαρίου, ενώ νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Κύργια Δράμας, στο Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυχτόβιων Πουλιών όπου έλαβε χώρα θεαματική επίδειξη ελεύθερης πτήσης των εκπαιδευμένων αρπακτικών πουλιών. 

Αργά το βράδυ η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, με τα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων να είναι κουρασμένα, αλλά εμφανώς χαρούμενα.

Τα Δ.Σ. του Το. Τ. Θεσσαλονίκης του ΣΕΠΕΚΕΜ ευχαριστεί ιδιαιτέρως το μέλος και συνάδελφο Αλέξη Μαυροφίδη για την ουσιαστική του βοήθεια στην οργάνωση της εκδρομής.

Πάνω απ’ όλα όμως, ευχαριστεί όλες και όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους και για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδρομής και ανανεώνει το ραντεβού για μια νέα εκδρομή… την Άνοιξη.

Για το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΣΕΠΕΚΕΜ

      Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

   Δ. Βαζούρας                   Π. Καφαντάρης