ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΣΥΑΠΕ με την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου, των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας στην ΑΔΕΔΥ και της Ελεγκτικής Επιτροπής. Το Συνέδριο διεξήχθη στις 25 και 26 Απριλίου 2013 στην Αθήνα.

Από το Συνέδριο αναδείχθηκε ως νέα ισχυρή δύναμη στην Ομοσπονδία το μοναδικό διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο που συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία με την ονομασία "Συμφωνία Αγωνιστών Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδος".

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου τέθηκαν προς συζήτηση από πολλούς συναδέλφους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως υπάλληλοι των Περιφερειών. Όμως η μέχρι χθες διοίκηση της ΟΣΥΑΠΕ προτίμησε να αναλωθεί σε διάφορες δικαιολογίες για την ανυπαρξία δράσης της καθώς και για την διάσωση της εκλογικής της δύναμης ενόψει του επερχόμενου εκλογικού αποτελέσματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεων της κινήθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας διχαστικού κλίματος μεταξύ των πρωτοβάθμιων συλλόγων, ώστε να επωφεληθεί πολιτικά, παρά να συζητήσει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων στις Περιφέρειες.

Η απραξία, πάντως, της διοίκησης της Ομοσπονδίας για τη θητεία που έληξε, φάνηκε τόσο στο εκλογικό αποτέλεσμα του συνεδρίου όπου έχασε περίπου το 50% της δύναμής της(από 22 έδρες έπεσε στις 12), όσο και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον Διοικητικό και τον Οικονομικό απολογισμό, όπου καταψηφίσθηκαν με 72 κατά και 28 υπέρ ο διοικητικός και 71 κατά έναντι 21 υπέρ ο Οικονομικός. Καταψήφιση και των δύο απολογισμών γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό των μεθοδεύσεων που αποσκοπούσαν στην ανατροπή της ομαλής διεξαγωγή του συνεδρίου είναι το γεγονός ότι στο πρόγραμμα του συνεδρίου η ψηφοφορία προβλεπόταν να γίνει 12.00 με 16.00 και το απερχόμενο ΔΣ είχε ζητήσει δικαστικό αντιπρόσωπο από το Πρωτοδικείο για τις 16.00 ως 19.00 με αποτελέσματα αρκετοί συνάδελφοι από την επαρχία να αποχωρήσουν χωρίς να προλάβουν να ψηφίσουν.

Επίσης όπως σας είχαμε πληροφορήσει σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΚΜ, αλλά και στην ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ στις 22-4-13, η αντιμετώπιση της απερχόμενης Διοίκησης της Ομοσπονδίας στο ζήτημα της εγγραφής του Συλλόγου μας, ήταν αρνητική. Συγκεκριμένα, ενώ για τους 6 από τους 7 νέους συλλόγους η απόφαση εγγραφής τους πάρθηκε ομόφωνα, για τον ΣΕΠΕΚΕΜ πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έλαβε υπόψη του α) την ένσταση των Προέδρων των συλλόγων των Π.Ε. Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας και β) το έγγραφο-σύσταση του μέλους του ΔΣ και ΓΣ της ΟΣΥΑΠΕ, αλλά και πρόσφατου μέλους του συλλόγου, μας, Αργυροπούλου Ζαφειρούλας με το οποίο καλούσε το Γενικό Συμβούλιο να μην προχωρήσει στην εγγραφή του συλλόγου μας στον οποίο και η ίδια ανήκει. Ενδεικτικό των μεθοδεύσεων που έγιναν εκείνη την ημέρα είναι ότι μέλη του Γενικού Συμβουλίου από τις ενιστάμενες Π.Ε. ψήφισαν λευκό.

Τέλος άλλο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων του Συνεδρίου είναι η ενισχυμένη παρουσία εκλεγμένων από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα από τον ΣΕΠΕΚΕΜ: η πλειοψηφία των συνέδρων υποστήριξαν το διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο ¨Συμφωνία Αγωνιστών Υπαλλήλων Π.Ε.¨στο οποίο συμμετείχαν οι παρακάτω έξι υποψήφιοι και εκλέχθηκαν οι πέντε πρώτοι:

  1. Βαζούρας Δημήτριος

  2. Καφαντάρης Παναγιώτης

  3. Καρακώστας Χρήστος

  4. Κουκουζέλης Πολυχρόνης

  5. Ερυθρόπουλος Κοσμάς

  6. Μαλακοπούλου Στέλλα

ενώ ένας, ο Σταμάτης Κων/νος, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο ¨Συσπείρωση¨ (ΣΥΡΙΖΑ).

Από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), όπου συμμετείχαν οι Υψηλάντης Κων/νος, Ουγγρίνος Αλέκος και Σταμκοπούλου Αναστασία, εξελέγη η τελευταία .

Επίσης από τον ΣΕΠΕΚΕΜ εξελέγη στην Ελεγκτική Επιτροπή ο Παπαιωάννου Ιωάννης.