ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.

Την Τρίτη 17/6/2014 στις 11 το πρωί, στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην κατάμεστη από εργαζόμενους αίθουσα, “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών το Δ.Σ. ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αξιολόγηση και ειδικότερα αναφορικά με το άρθρο 7 του Π.Δ. 318/1992, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 του Ν. 4250/2014 και τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί ο ΣΕΠΕΚΕΜ για την ακύρωση της διαδικασίας.

Αποφασίστηκαν οι κάτωθι ενέργειες:

  1. Άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για γνωστοποίηση από μέρους του όλων των αναγκαίων ενεργειών περί της υλοποίησης και εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 68/28-3-2014 Ομόφωνης Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ύστερα από έγκαιρη παρέμβαση του ΣΕΠΕΚΕΜ, σχετικά με την μη εφαρμογή σε κάθε περίπτωση του Ν. 4250/2014. Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν όλες οι Ομοσπονδίες και οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  2. Άμεση συνάντηση με τους συναδέλφους Γενικούς Δ/ντες της Π.Κ.Μ. προκειμένου να εξεταστεί η από κοινού αντιμετώπιση του θέματος και η αποστολή από μέρους τους επιστολή προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αδυναμίας εφαρμογής του άρθρου 7 του Π.Δ. 318/1992, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 του Ν. 4250/2014, αντίστοιχη συναδέλφων τους σε άλλες Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
  3. Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των Αποφάσεων καταμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης σε περίπτωση που αυτές εκδοθούν.
  4. Διοργάνωση συνέντευξης τύπου σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης στην οποία θα καταστεί σαφές και γνωστό πως οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θέλουν και επιζητούν την αξιοκρατική αξιολόγηση και όχι την κατάπτυστη αξιολόγηση με ποσόστωση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του συναδελφικού ιστού και στη συρρίκνωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Π.Κ.Μ.
  5. Σύγκληση κατά τόπους Γενικών Συνελεύσεων, για να αποφασιστεί από το σύνολο των Συναδέλφων η περεταίρω στάση μας.

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση συνάντησης εργασίας με θέμα το συνταξιοδοτικό των Δημοσίων Υπαλλήλων με ομιλήτρια την κα Μπαλλά Όλγα τ. Διευθύντρια ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ειδική σε συνταξιοδοτικά θέματα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στις 14:00, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Β. Όλγας 198).

Όσον αφορά στην καθαριότητα των κτιρίων των Υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., μετά από συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΠΕΚΕΜ με την Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, ειπώθηκε πως το πάγιο χορήγημα έχει χορηγηθεί και εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί έγγραφο οδηγιών προς τους Προϊσταμένους όλων των Δ/νσεων της Π.Κ.Μ. αναφορικά με τη χρήση του.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε την εαρινή αιμοδοσία του ΣΕΠΕΚΕΜ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/6/2014 από τις 09:30 έως τις 13:00 στην  Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Β. Όλγας 198).

Υ.Γ.: Στο site: www.sepekem.gr στο μπλε banner ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ αναρτώνται καθημερινά διάφορες προσφορές που λαμβάνει ο ΣΕΠΕΚΕΜ και αφορούν τα μέλη του. Μπορείτε να κάνετε χρήση όποια επιθυμείτε.

                                       Για το Δ.Σ.

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    Α. ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ                              Δ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ