ΟΣΥΑΠΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας ενημερώνουμε για τα εξής ζητήματα, που αφορούν την «απεργία-αποχή» από την «στοχοθεσία-αξιολόγηση» έτους 2023:

  1. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση για αποχή από την αξιολόγηση.

Ωστόσο έχει λήξει η προθεσμία (έως 24/4/23) για τις διαδικασίες του Α΄σταδίου Αξιολόγησης (Εγκύκλιος Υπ. Εσωτ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/30/οικ.5667-31-3-23.)

Συνεπώς οι όποιες ενέργειες ζητούνται από Γενικούς ή Δ/ντές  προς συναδέλφους για τη στοχοθεσία-αξιολόγηση 2023 είναι εκπρόθεσμες και άρα παράτυπες και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

  1. Μόλις εκδοθεί η εγκύκλιος για το Β΄στάδιο στοχοθεσίας-αξιολόγησης 2023 θα υλοποιηθεί η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ για :
  • προκήρυξη νέας «απεργίας-αποχής»  από την στοχοθεσία-αξιολόγηση, εάν και εφ’ όσον δεν υφίσταται σχετική προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ
  • την κατάθεση κείμενου δήλωσης αντίθεσης με την στοχοθεσία-αξιολόγηση, σε περίπτωση που ξαναπροσφύγει το ΥΠΕΣ και βγει και πάλι παράνομη η «απεργία-αποχή», οπότε και δεν θα υπάρχει συνδικαλιστική απεργιακή «κάλυψη».

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η μαζικότητα σε κάθε δράση είναι αυτή που «δένει τα χέρια» οποιουδήποτε για να προχωρήσει σε απειλές ή και να τις υλοποιήσει. Η μαζική αντίδραση εξάλλου είναι αυτή που ανατρέπει νόμους, αλλάζει τα πράγματα. Θυμίζουμε την μαζική αντίδραση στην προηγούμενη αξιολόγηση Μητσοτάκη, στην τιμωρητική διάταξη Γεροβασίλη κλπ, που τις καταργήσαμε.

Με τον νόμο 4940/2022 για την Στοχοθεσία – Αξιολόγηση, προωθούνται – μονιμοποιούνται οι χαμηλοί μισθοί, τα ατομικά μισθολόγια, ο ανταγωνισμός και η ανθρωποφαγία, η μεταφορά στους εργαζόμενους όλων των ευθυνών, παρά την τεράστια υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό.

Είμαστε αντίθετοι στην αντιδραστική αξιολόγηση, που δεν έχει καμία σχέση  με την απαίτησή μας για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές,   που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

Παραμένουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας.

                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ