ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΝΑΙ» - "Oui" ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Έναν ύμνο στον άνθρωπο και τον ανθρωπισμό αποτελεί η παράσταση «ΝΑΙ» - "Oui" του Γκαμπριέλ Αρού, σε μετάφραση Μαριάννας Κάλμπαρη και Κωνσταντίνου Καζάκου και σκηνοθεσία Αστέριου Πολυχρονίδη που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαΐου, στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, με ελεύθερη είσοδο.

* Κατάλληλο για άνω των 14 ετών.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση που ανέβηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον περασμένο Ιανουάριο, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
 
Οι παραστάσεις στις 24 και 25 Μαΐου θα δοθούν σε συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
 
Το «ΝΑΙ» «ανέβηκε» στην Ελλάδα το 1998 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και το 2005 στο «Νέο Θέατρο» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Στην Γαλλία, το θεατρικό έργο του Γκαμπριέλ του Αρού ανέβηκε το 1978 από το Theatre de Plaisance και έκτοτε ανεβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο σε διάφορα θέατρα της Γαλλίας.