ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΠΕΚΕΜ) καταδικάζει τις συλλήψεις συνδικαλιστών, εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο απεργίας για την  προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εν λόγω επιχείρηση. Προασπιζόταν δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσω της άσκησης των νόμιμων συνδικαλιστικών υποχρεώσεων τους.

Πρέπει να σταματήσει η δίωξη κάθε εργαζόμενου που ζητά την εφαρμογή των δικαιωμάτων του και φυσικά της νομιμότητας. Να σταματήσει η προσπάθεια της επιχείρησης να μετατρέψει τις συλλογικές συμβάσεις σε ατομικές.

Επεισόδια και συλλήψεις όπως αυτές που έγιναν στο εργοστάσιο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ θυμίζουν πρακτικές από άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα. Επιπλέον, θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της επιχείρησης και παίζουν με την αγωνία του εργαζόμενου.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην βίαιη καταστολή με χρήση χημικών, απέναντι σε εργαζόμενους οι οποίοι απλά διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία. 

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των εργαζομένων