Διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης ΑΔΕΔΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε στις 29 Αυγούστου 2022 για το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου, αποφάσισε τα εξής:

Α. ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/2021
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγι

Το κυρίαρχο αίτημα της περιόδου είναι οι αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 κινητοποίηση με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ με
 2. εινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 3. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 4. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 6. Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
 7. Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  συγκέντρωση ώρα 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και πορεία.

 8. Στήριξη των κινητοποιήσεων των ομοσπονδιών με πρώτη την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ που γίνεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30πμ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
 9. Την πραγματοποίηση συσκέψεων με τις Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα, καθώς και περιφερειακών συσκέψεων και γενικών συνελεύσεων, με στόχο την ενημέρωση και τη δημιουργία αγωνιστικού κλίματος για τη διεκδίκηση λύσεων, με ενωτικούς, μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες, στα αιτήματα του διεκδικητικού μας πλαισίου
 10. Τη συμπόρευση με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε στο επόμενο διάστημα να καταλήξουμε σε κοινές αγωνιστικές δράσεις και στην πραγματοποίηση κοινής γενικής απεργίας.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.