ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ

Με αφορμή την αιμοδοσία της 08-11-2013, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη του ΣΕΠΕΚΕΜ που συμμετείχαν σ΄ αυτή την προσπάθεια.

Το πολύ θετικό στοιχείο είναι η προσέλευση νέων αιμοδοτών, γεγονός που σημαίνει πως η Τράπεζα Αίματος του ΣΕΠΕΚΕΜ ανανεώνεται συνεχώς.

Ενημερώνουμε ότι για την κάλυψη αναγκών και για τη συνεχή παρακαταθήκη σε αίμα, όσοι δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν στην ομαδική αιμοδοσία που οργανώθηκε, μπορεί να προσέλθουν στο κέντρο αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, δηλώνοντας ότι η αιμοδοσία γίνεται υπέρ της Τράπεζας του ΣΕΝΑΘ (όταν αλλάξει το όνομα θα σας ενημερώσουμε) και αποστέλλοντας τη σχετική βεβαίωση που θα πάρουν από το νοσοκομείο στο FAX 2313 319-654, ώστε να συμπεριληφθούν στην κατάσταση των τακτικών μελών και να έχουν όλες τις παροχές της Τράπεζας σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας.

Οι ώρες λειτουργίας του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ είναι οι παρακάτω :

Καθημερινές

08:30-13:30

17:30-19:30

Σαββατοκύριακο

και αργίες

09:00-12:00

Οι αιμοδότες πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει καλό πρωϊνό ή να προσέλθουν 2 ώρες μετά το μεσημεριανό φαγητό. Επίσης δεν πρέπει να έχει γίνει χρήση φαρμάκων τις τελευταίες πέντε ημέρες και κατανάλωση αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 3528/2007 και της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53/214/16897.20784/16-11-1994 του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης, οι αιμοδότες δικαιούνται να απουσιάσουν από την υπηρεσία, πέραν της ημέρας της αιμοδοσίας, δύο μέρες. Η άδεια αυτή χορηγείται κατά το ημερολογιακό έτος της αιμοδοσίας, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση μέχρι 31-12-2013.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου μας, για την ευαισθησία και την ανταπόκριση τους σε κάθε κάλεσμα και σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

  • Δώστε αίμα και σώστε την καρδιά σας! Η αιμοδοσία μία φορά τον χρόνο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι κάθε φορά που δίνουμε αίμα, μέρος του σιδήρου που περιέχεται σε αυτό απομακρύνεται από τον οργανισμό μας. Τα υψηλά ποσοστά σιδήρου στο αίμα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, καθώς το σίδηρο θεωρείται ότι επιταχύνει την οξείδωση της χοληστερόλης προκαλώντας βλάβες στις αρτηρίες.

 

Ενημερώνουμε επίσης πως προγραμματίστηκε η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του ΣΕΠΕΚΕΜ Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης για την Παρασκευή 9/5/2014 από 09:30 έως 13:30 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι Υπεύθυνοι Αιμοδοσίας Θεσσαλονίκης

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΣΑ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ