Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας στα μέλη του ΣΕΠΕΚΕΜ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΕΠΕΚΕΜ θέλοντας να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην όσο το δυνατόν ασφαλή προσέλευση και παραμονή των μελών του στους χώρους εργασίας, αποφάσισε να προμηθευτεί και να διανείμει δωρεάν, σε όλα τα μέλη του, μάσκες υψηλής προστασίας τύπου FFP2/KN95 όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή “Όμικρον” του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Πολιτεία.

Πρόκειται για τον πρώτο Σύλλογο Περιφερειών που προχωρά σε τέτοια πρωτοβουλία, όπως άλλωστε θυμίζουμε, είχε πράξει και στην αρχή της πανδημίας, όταν πάλι πρώτος είχε χορηγήσει στα μέλη του δωρεάν υφασμάτινες μάσκες, για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Έτσι, τις επόμενες μέρες, κάθε μέλος του ΣΕΠΕΚΕΜ θα παραλάβει από πέντε (5) μάσκες υψηλής προστασίας, ώστε  να συμβάλουμε ως Σύλλογος  στην προστασία των συναδέλφων. Συνολικά θα διατεθούν περισσότερες από 7000 μάσκες για την προστασία των συναδέλφων-μελών του ΣΕΠΕΚΕΜ και για την μείωση της διασποράς του  κορονοϊού,  καθώς το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους παραμένει υψηλό.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε από την Διοίκηση της ΠΚΜ να προχωρήσει σε τακτική διάθεση στους υπαλλήλους τόσο μασκών υψηλής προστασίας, όσο και των άλλων μέσων προστασίας, όπως έχει κάνει στην διάρκεια της πανδημίας.

Ο ΣΕΠΕΚΕΜ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των μελών του στηρίζοντας τους σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες  όποτε χρειαστεί, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς.

                                                            Για το ΔΣ

                     Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

               Δημήτρης Βαζούρας                                               Γιάννης Παπαϊωάννου